top of page

Aktuális eredményeink, hírek

Országos döntő!

339294866_953247116026277_2604928258577606968_n.jpg

"Legyél Te is pénzügyi junior klasszis!"


A továbbjutó csapat tagjai:

   Ledniczki Petra 12.b,

   Kolics Mátyás 12.c,

   Novák Gréta 12.c

   Türgyei Gergő 12.c osztályos tanulók.


Felkészítő tanáruk: Hosszú Zoltánné

Gratulálunk!

Országos döntő!

339294866_953247116026277_2604928258577606968_n.jpg

"Legyél Te is pénzügyi junior klasszis!"


A továbbjutó csapat tagjai:

   Ledniczki Petra 12.b,

   Kolics Mátyás 12.c,

   Novák Gréta 12.c

   Türgyei Gergő 12.c osztályos tanulók.


Felkészítő tanáruk: Hosszú Zoltánné

Gratulálunk!

Országos döntő!

339294866_953247116026277_2604928258577606968_n.jpg

"Legyél Te is pénzügyi junior klasszis!"


A továbbjutó csapat tagjai:

   Ledniczki Petra 12.b,

   Kolics Mátyás 12.c,

   Novák Gréta 12.c

   Türgyei Gergő 12.c osztályos tanulók.


Felkészítő tanáruk: Hosszú Zoltánné

Gratulálunk!

Erasmus+ Litvánia

A „Let’s learn from one another” ERASMUS projekt keretében február 19-e és 25-e között egy izgalmas litvániai utazáson vettünk részt. Iskolánkat négy diák és két tanár képviselte.  Uticélunk Klaipédos volt, ami Litvánia egyik legnagyobb kikötővárosa.

 

A programban 6 ország tanulói vettek részt: portugálok, görögök, törökök, finnek, litvánok és mi magyarok. A mostani projekt fő témája a tenger volt. Az egy hét alatt a tengert a lehető legsokoldalúbban vizsgáltuk: mintát vettünk a tengervízből, amiből baktériumokat tenyésztettünk ki, összehasonlítva az itthonról vitt vízmintákkal.

 

A Klaipédiai Egyetemen elsősorban a tenger élővilágával ismerkedtünk. A Kur- földnyelven pedig a tenger partépítő munkáját figyelhettük meg egy egész napos kirándulás keretében. Klaipédia szállításban és kereskedelemben betöltött szerepe egy part menti séta alapján is nyilvánvaló volt, hiszen mindenhol darukat, konténereket, gáztartályokat és kompokat láttunk.

 

Óriási élmény volt, hogy néhány órát tölthettünk egy mindössze 2 éves dán komp fedélzetén, ahol a kapitány a hajóhídra is meghívott bennünket, hogy bemutassa nekünk ezt a hatalmas monstrumot, amely minden éjszaka elindul a svéd partok felé, majd vissza, járművekkel és utasokkal megpakolva. Talán legjobban az utolsó napi tengerészeti múzeumot vártuk, amelynek a végén egy felejthetetlen delfinshowban volt részünk. „Sok új élményt köszönhetek az útnak, mivel megismerhettem egy új országot, természeti képződményet és az ott élő embereket. Az utazás is nagyon izgalmas volt.

 

Az, hogy nem szállodában, hanem családoknál lakhattunk, nekem nem kihívás, hanem óriási élmény volt. Éppen ezért nagyon várom, hogy májusban vendéglátóink jöjjenek hozzánk, Magyarországra! A szabadidőnk mellett nagyon jól megszervezett, érdekes programokban volt részünk.” Som Patrik 11. c

tesi.jpg

Féléves sporteredmények

Kézilabda:

 • Diákolimpia országos döntő „A” kategória I. hely (V-VI. kcs. lány)

 • Diákolimpia országos elődöntő „A” kategória I.hely (V-VI. kcs. lány)

 • Diákolimpia „A” kategória megyei döntő II. hely (V-VI. kcs. lány)

 • Diákolimpia „A” kategória megyei döntő III. hely (V-VI. kcs. fiú)

Csapattagok:

Lányok: Berei Krisztina, Csamangó Lili, Csamangó Nóra, Csendes Bella, Faragó Lea, Hengl Sarolta Sára, Horváth Szofi Viktória, Kapu Zsófi, Kazeem Amina, Keczeli Mészáros Renáta, Kriston Kíra Daniella, Mentes Janka, Persuka Dóra, Szilágyi Panna Liza, Molnár Fruzsina

Fiúk: Hulló Ákos, Urbán Tamás, Ambrus Zétény, Beregi Márk András, Héjjas Bence Tamás, Faluba Ferenc, Juráskó Márk Róbert, Kiss Márk, Lendvai Szabolcs, Szabó Levente, Varga Bence, Csányi Péter Ákos, Tokodi Dominik, Kun Dániel András

 

Floorball:

 • Diákolimpia országos döntő III. hely (VI. kcs. lány)

 • Diákolimpia országos elődöntő I. hely (VI. kcs. lány)

 • Diákolimpia országos elődöntő VII. hely (VI. kcs. fiú)

 • Diákolimpia megyei döntő I. hely (VI. kcs. lány)

 • Diákolimpia megyei döntő II. hely (VI. kcs. fiú)

Csapattagok:

Lányok: Szántó Zsófia, Szerdahelyi Dorka, Iváncsics Léna, Zsiborács Anna

Fiúk: Tóth Levente, Tóth Mátyás, Nagy Zoltán Szabolcs, Ladányi Benedek, Kolics Mátyás

 

 • Diákolimpia megyei elődöntő III. hely (V.-VI. kcs. fiú)

 • Diákolimpia körzeti döntő II. hely (V.-VI. kcs. fiú)

 

Csapattagok:

 • Kalász Kristóf Csaba, Posza Kevin István, Posza Zsolt László, Stan Péter István, Dévényi Ferenc, Andrasics Máté, Hunyadi Mátyás, Semsey András Lajos, Niklai Dániel, Zelei Botond, Herman Olivér

zöld.jpg

Szelektív

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Mátyás Király Gimnázium együttműködése révén kikerült egy csak alumíniumdobozokat gyűjtő láda az italautomaták mellé. A tartalmát időről- időre a Fonyódi Piacon lévő nagyobb gyűjtőbe helyezzük el, amivel beteg gyermekeken tudunk segíteni.

Köszönjük szépen mindenkinek a segítségét és a figyelmességét, hogy ide csak és kizárólag fémhulladékokat helyez el. Köszönjük Kovács Balázs Tanár Úrnak a közreműködést!

Zsebpénzügyes versenyen vettünk részt

DSC_8728.jpg

A Zsebpénzügyes versenyt 2017 óta rendezik meg az iskolákban. Ez egy internetes felületen zajló verseny, ahol a középiskolások a pénzügyi világba nyerhetnek betekintést, és kipróbálhatják magukat ezekben a témákban. Nemcsak az győzteseket jutalmazzák meg, hanem a többi versenyzőt és az iskolájukat is. A nevezési feltétel az volt, hogy minden versenyzőnek be kellett töltenie a 16. életévét. Egy csapat kettő diákból és egy tanárból állt.
A harmadik fordulóba bejutott diákok: Tengerdi Boglárka (12.c) - Teknyős Gergő (12.c), Kolics Mátyás (12.c) - Ledniczki Petra
(12.b), Járdánházy Dominik (12.c) - Türgyei Gergő (12.c), Igali Alíz (11.a) – Somogyvári Anna (11.a). Felkészítő tanárunk: Hosszú Zoltánné tanárnő.
Első forduló: A játék legelső fordulójában egy online feleletválasztós kvízzel találkoztunk. Ebben a körben olyan kérdésekkel foglalkoztunk, amelyek az alapvető pénzügyi és gazdasági ismeretek mellett a mindennapi életben előforduló helyzetekre épültek. Minden kérdés esetében négy lehetséges válasz közül kellett kiválasztanunk a megoldást. A tudás mellett a gyorsaságot is pontozták, és az első 1024 csapat jutott tovább.

Második forduló: Egy show jellegű, élőben streamelt kvíz várt ránk Kovács Áron és Zola műsorvezetésével. A feladatok továbbra is általános pénzügyi és életviteli kérdéseket tartalmaztak, amelyek nehezebbek voltak az előzőeknél, és itt is számított a gyorsaságunk. A következő fordulóba már csak 512 csapat jutott tovább.

Harmadik forduló: 10 állomásból álló feladatsor várt ránk. Fanni és Bence vállalkozásában kellett segítenünk, valamint általános és hirtelen felmerülő kérdésekre kellett válaszolnunk. Összesen 48 óránk volt rá, de itt nem volt visszaszámlálás. Addig gondolkodhattunk egy kérdésen, ameddig csak akartunk, de a gyorsaság is fontos volt, mert ugye az idő pénz! Ebben az esetben a pénz volt a plusz pont. A negyedik fordulóba a legjobb 256 csapat fog továbbjutni.

angol.PNG

Angol verseny eredmények

Somogyfajszi tábor

307236051_1475196739653359_2616601145139402786_n.jpg

Iskolánk művészeti táborát az idei nyáron is megrendezték tanáraink Somogyfajszon, augusztus 21-27 között.

Ez a művészeti alkotó tábor sok-sok évre visszamenő hagyományra épül.

A tábor helyszíne a somogyfajszi romantikus stílusú Kund-kastély, ahol ma már természetvédelmi és ökoturisztikai információs központ működik.

„Nekem ez volt a negyedik táborom, és talán az eddigi legjobb. Mindig otthon éreztem magam Somogyfajszon, mind a hangulat, mind a társaság miatt. Egész napos alkotás, folyamatos inspirációszerzés, és minden évben új és érdekes embereket ismerhettem meg. Rengeteg barátot szereztem itt négy nyár alatt, és ez volt az első tábor, ahol én is adhattam valamit az új tagoknak.

Úgy mehettem el a gimiből, hogy tudom, az itt szeretett „bajtársaimmal’’ jövőre ugyanott folytatjuk.”    Misák Kitti Viktória

277077431_4991561594224554_7323215747129020304_n.jpg

"Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! "

Az országos döntőbe jutott a Mátyás Király Gimnázium "Lámpa" nevű csapata a "Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis" versenyen.

A csapat tagjai:

Ledniczki Petra 11. b

Járdánházy Dominik 11.c

Kolics Mátyás 11. c

Türgyei Gergő 11.c

Tanáruk: Hosszú Zoltánné

Gratulálunk!

"Pénz7 program"

A Pénz7 programba 8.éve vesz részt a Mátyás Király Gimnázium 10. évfolyamos tanulóival. Ebben a tanévben a pénzügyi tervezés és a megtakarítás keretében egy kirándulás programját tervezték meg a szakértői csoportok.

A szokatlan téma és a csoportban való feldolgozás kiemelkedő aktivitást eredményezett a diákok körében, amit a programot záró Kahoot! feladat koronázott meg.

Hosszú Zoltánné szaktanár

"Ez az Élet"

Szakál Adél (11. c) nyáron a kaktusz virágzásáról készített egy videó kisfilmet a Csizmazia Alapítvány  "Ez az Élet" című pályázatára.

Ez a munkája díjat nyert, melyet 01.12-én (szerdán) vehetett át kerül Szegeden a Móra Ferenc Múzeumban.

A díjátadó ünnepség olyan neves személyek is jelen voltak, mint Vadász Sándor természetfotós.

floorball.jpg

Floorball

Megyei döntőbe jutottak diákjaink.


Csapattagok:
Lakatos Lóránt, Juhász Csaba, Kolics Mátyás, Ladányi Benedek, Nagy Zoltán Szabolcs

Kenguru verseny

A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny 2021. évi legjobb eredményei a következők lettek:

 

9. évfolyamon:

Megyei 19. helyezett lett Kovács Barbara 9. c osztályos tanuló

 

10. évfolyamon:

Megyei 6. helyezett lett Járdánházy Dominik Zsolt 10. c osztályos tanuló

Megyei 11. helyezett lett Krivarics Attila 10. c osztályos tanuló

Megyei 14. helyezett lett Szabó Gréta Adél 10. c osztályos tanuló

Megyei 15. helyezett lett Magyar László Zoltán 10. c osztályos tanuló

Megyei 16. helyezett lett Karalyos Bálint 10. c osztályos tanuló

Megyei 17. helyezett lett Andri Cintia 10. c osztályos tanuló

Megyei 23. helyezett lett Tengerdi Boglárka 10. c osztályos tanuló

(Volt több versenyzőnk, de az ő pontszámaik hátrébb helyezik őket.)

 

 

12. évfolyamon:

Megyei 1. helyezett és országos 11. helyezett lett Temesvári Gábor 12. c osztályos tanuló

Megyei 5. helyezett és országos 43. helyezett lett Erdélyi Norbert 12. c osztályos tanuló

Megyei 6. helyezett és országos 67. helyezett lett Pocskai Zsombor 12. c osztályos tanuló

Megyei 6. helyezett és országos 67. helyezett lett Györe Győző 12. c osztályos tanuló (holtverseny volt)

Megyei 8. és országos 70. helyezett lett Bera Borostyán 12. c osztályos tanuló

Megyei 12. helyezett lett Shakir Maaz 12. c osztályos tanuló

Math Exercises
bottom of page