top of page

Legfőbb célkitűzésünk, hogy támogatást nyújtsunk a fonyódi Mátyás Király Gimnázium hátrányos helyzetű, tehetséges tanulói  és a gimnázium részére, továbbá, hogy a volt diákokkal való kapcsolattartással az alma materhez való kötődést erősítsük.

Minden évben  támogatjuk a fonyódi Mátyás Király Gimnázium oktatási-nevelési feladatainak megvalósulását és hátrányos helyzetű tanulóit. 2005 és 2021 között 48 diákot támogattunk összesen 2.550.000 Ft-tal. A gimnázium tanulói részére  vásároltunk sportszereket, audiovizuális eszközöket, bővítettük a könyvállományt, támogattuk az alapítványt, összesen 1.115.275 Ft  összeggel.

Kitűzött céljaink, tevékenységeink  eredményes megvalósulásához a befizetett tagdíjak, támogatások, a felajánlott Szja 1 % összege nem lenne elég, hisz az egyesület jellegéből adódóan tagjaink zöme nyugdíjas.  Rendszeresen írunk  pályázatot, aminek döntő többsége sikeres, eddig összesen 3.750.000 Ft támogatást nyertünk működési költségre.

Az öregdiákoknak találkozókat, kirándulásokat, kulturális rendezvényeket szervezünk, hogy a szabadidőnket még tartalmasabban töltsük el, hogy tovább erősödjön  a közösséghez való kötődés. Sok szép, változatos és tartalmas programon vettünk részt: múzeumlátogatásokon, városnéző sétákon:  többek között Vácon, Keszthelyen, Kaposváron, Budapesten, Siófokon, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Fonyódon. A Balaton szerelmesei lévén, minden évben áthajózunk Badacsonyba, ahol eltöltünk egy-egy szép napot, és voltunk vitorlázni is.  Nyáron  bográcsban főzünk, fürdünk, sportolunk.  Figyelemmel kísérjük tagjaink sorsát,  segítünk, ha valaki krízishelyzetbe kerül. Lehetőség van arra, hogy az alma materbe visszatérve részt vegyünk a gimnázium jeles napjain, találkozzunk a mai diákokkal, a tantestülettel.

Minden évben kiállítást rendezünk, ahol nemcsak az öregdiákok, hanem a  mai diákok is részt vesznek alkotásaikkal, illetve ők adják az ünnepi műsort. Több közös fakultatív programunk is volt a diákokkal pl. családkutatás, illetve iskolatörténet témában.

Minden rendezvényünk nyitott, családtagok, barátok is jönnek. Az „öregdiákok” a diákévek történeteinek felelevenítésén túl  figyelemmel kísérik az oktatás jelenlegi helyzetét, megismerik az iskola legújabb eredményeit az igazgató beszámolója alapján.

Rendszeresen hírt adunk tevékenységünkről a Fonyódi Hírmondóban, a közösségi oldalakon folyamatosan tájékoztatást adunk programjainkról, valamint figyelemmel kísérjük a gimnázium eseményeit, a diákok által elért eredményeket.

Az eltelt évek alatt bebizonyosodott, hogy egyesületünk jól működik, nagy társadalmi elismertségre tett szert, a tagjaink száma 210 fő.

A gimnáziumban mindig nagy szeretettel és tisztelettel fogadnak bennünket,  2014-ben a Mátyás napon megkaptuk a ” Pro Scola” kitüntetést.

A Mátyás Király Gimnázium oktatás- nevelés terén elért  kiemelkedő eredménye  nemcsak a végzett tanulók sorsának sikeres vagy kevésbé sikeres alakulásában  mutatkozik meg. Lényeges  az is, hogy  a volt diákok mennyire „ emelik az iskola fényét”, az hogy visszajárnak, figyelemmel kísérik az „Alma mater” és a diákok életét, bizonyítja, hogy szerethető ez az iskola.  A volt diákok összetartó  erejét bizonyítja az önszerveződés, amely az Öregdiák egyesület megalakulásában realizálódott. A különböző időpontokban itt tanult diákok közössége, a  találkozók, a közös célokért való összefogás az  iskola társadalmi elfogadottságát  is befolyásolja, erősíti a hírnevét.

 

                                                           Elnök: Németh Julianna                                                             

Elnökségi tagok:

Dornerné Kiss Mária

Fábián Lászlóné (Horváth Mária) 

Pintér Csabáné (Fenyvesi Éva)

             Tóth Zsuzsanna           

   

 

Elérhetőség:

telefon: +36-30-411 2796, 

e-mail: fonyodi.oregdiakok@gmail.com

 

facebook: "Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Egyesülete"

 

 

Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre számlaszám: 11743095-20011820-00000000

 

Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre adószám: 18778232-1-14

bottom of page